Vi har varit på Jaktinternat hela helgen jag och Atlas. Det har varit kanonkul och superväder. På lördagen samlades vi på morgonen för gemensam presentation och så delades vi upp i två grupper. Jag fick träna med Jens Palmgren hela dagen. Jätteduktig instruktör med en massa nya övningar som vi ska träna på. Vi gjorde öppna linjetag och dirigeringar. Fick göra walk up, så var ganska svårt då det gällde att hålla reda på hunden med ett bra fotgående, hålla reda på linjen och hela tiden vara uppmärksam på om det kom någon dummies flygande. Vi fick olika nummer och så fort en dummie landade så stannade man och skickade sin hund om ens nummer blev uppropat. Vi tränade från kl:10 till kl:18 med en kort lunch som rast. Så det var mycket att ta in och jag var helt slut i huvudet på kvällen. Atlas var inte så berörd.

Söndagen började med samling vid frukost sedan så tränade min grupp med Lena den dagen. Vi tränade närsök. Det var gömt 4 st små dummies på ett fältområde. Hunden skulle nu söka lugnt och sakligt och vi fick följa med hundarna ut och beta av området. Dummiesarna låg nedgrävda eller ordentligt gömda i tuvor. När Atlas hade hittat 3 st dummies så avbröt jag och tyckte att det räckte. Han jobbade jättebra hela tiden och var superduktig. Sedan gick vi på linje och fick då också var uppmärksam på dummies som om flygande. Sedan blev det ett lång markering och som avslutning så blev det dirigering till samma ställe som de hade hämtat markeringen. På eftermiddagen startade vårt tränings workingtest. Vi hade 4 rutor med 20 poäng vardera. Atlas och jag hamnade någonstans i mitten på prisstegen, vi fick 38 poäng av 80 möjliga. Han var så duktig, det var varmt och efter 2 dagars träning så var han lite seg men han hämtade alla dummiesarna.

Jag är jättenöjd med helgens träning. Det har varit duktiga instruktörer och trevliga människor med hundar.